Ajankohtaista

Torniossa on suunnaton tarve lahjoituksena saataville elintarvikkeille

Kaupungissa ruoka-avun piirissä on tällä hetkellä noin 150 ruokakuntaa.

Kuva: Arjen Tuki

Arjen Tuki ry järjestää elintarvikkeiden keräyskampanjan kuluvan syyskauden aikana. Kumppanuuskeskus Luotsi toimii kampanjan koordinaattorina ja keräys suoritetaan Arjen Tuen vapaaehtoisten voimin.

Kampanja starttaa liikkeelle perjantaina 15. syyskuuta klo 12–18 Tornion Prisman aulassa, jossa vapaaehtoiset keräävät tietyn listan mukaisia niin sanottuja kuivia elintarvikkeita ja säilykkeitä jaettavaksi ruoka-avun piirissä oleville perheille.

Asiakkaat saavat halutessaan ostoslistan, josta voivat itse valita tuotteet, joita haluavat lahjoittaa. Lahjoituksena ei oteta vastaan mitään tuoretuotteita, kuten hedelmiä, vihanneksia, lihaa, maitotaloustuotteita tai muita helposti pilaantuvia elintarvikkeita

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Torniossa ruoka-avun piirissä on tällä hetkellä noin 150 ruokakuntaa, joissa on kaikki perheen jäsenet yhteenlaskettuna yhteensä reilut 360 avun tarvitsijaa. Yhteistä ruoka-avun piirissä oleville on se, että kaikki ruokakunnat elävät köyhyysrajan alapuolella. Mukana on työttömiä, lapsiperheitä, eläkeläisiä, ja opiskelijoita.

Jaettavaksi tarkoitettu kauppojen luovuttama ylijäämäruoka on vähentynyt huomattavasti aikaisemmista vuosista muun muassa alennusmyyntien johdosta, joten tarve lahjoituselintarvikkeille on suunnaton.

Vetoamme kaikkiin niihin, joilla voisi olla aikaa pari tuntia kuukaudessa toimia keräyspisteessä vapaaehtoisena, ottamassa elintarvikkeita vastaan, ilmoittautumaan vapaaehtoiseksi Arjen Tuki ry:n ruoka-apuun, puhelinnumero on 044 212 7768. Vetoamme toisaalta taas niihin, joiden taloudellinen tilanne sen sallii, lahjoittamaan elintarvikkeita keräykseen.