7 keinoa, joilla saat lisää tilaa olohuoneeseen

Olohuoneen järjestys on usein haastavaa suunnitella, sillä olohuoneessa on usein paljon kalusteita ja esineitä.

Nappaa tästä artikkelista seitsemän keinoa, joilla taltutat tavarapaljouden ja saat lisää tilaa olohuoneeseen!

1. Kukkateline lisää olohuoneen lattiatilaa

Jos olet viherkasvien ystävä ja olohuoneestasi löytyy paljon huonekasveja, on kukkateline helppo tapa luoda lisää lattiatilaa olohuoneeseen. Kukkien sijoittelu kukkatelineeseen, kukkapöydälle tai -jalustalle helpottaa myös imuroimista.

Pöytä- tai hyllymallinen, usealle ruukulle tarkoitettu kukkateline sopii pienille tai keskikokoisille kasveille. Isoille kasveille voi hankkia pyörillä olevan jalustan, jolloin ruukkua on helppo siirrellä. Köynnökset kannattaa laittaa roikkumaan seinälle tai kattoon. Hobby Hall -verkkokaupasta löydät kukkatelineen, joka sopii huonekasville ja istuu sisustustyyliisi.

2. Siirrä tavarat pöydiltä seinille

Onko pöytien päällä liikaa tavaraa? Estävätkö tavarat kirjojen ottamisen kirjahyllystä? Tässä tilanteessa ylimääräisen seinähyllyn hankkiminen saattaa olla hyvä ratkaisu.

Seinähyllylle sopivat loistavasti sellaiset esineet, joihin haluat kiinnittää huomion ja joita on tarkoitus katsella, kuten valokuvat tai koriste-esineet. Mikäli haluat vielä enemmän tilaa, harkitse television kiinnittämistä seinälle. Tällöin tv-tasosta voi luopua kokonaan ja saat huoneeseen avaruutta.

3. Hanki kalusteita, joissa on säilytystila mukana

Huonekalut, joissa on säilytystila samassa, ovat todella käytännöllisiä olohuoneessa, jossa on paljon tavaraa. Jos pöydillä tai lattioilla on jatkuvasti ylimääräistä tavaraa, hanki rahi tai arkkupöytä, johon tavarat saa säilöön. Joissain sohvamalleissa on myös säilytystila valmiina. Ensiapuna tavarakaaokseen voit hankkia sohvapöydän hyllylle sujautettavat korit, joihin tavarat saa kerättyä.

4. Olohuoneen järjestys vaatii oikeankokoiset ja -malliset kalusteet

Joskus tilaa tuntuu olevan liian vähän siksi, että huoneessa olevat kalusteet ovat oikeastaan huoneen kokoon nähden liian suuret. Kalusteet saattavat myös olla vääränmalliset tilaan suhteutettuna.

Katsele olohuonetta kauempaa. Viekö jokin huonekalu kaiken tilan ja huomion, vai onko huoneen kalustuksessa tasapaino? Pienetkin ratkaisut saattavat tuoda lisää tilan tuntua. Esimerkiksi sohvan voi vaihtaa malliin, jossa on sirot jalat, jolloin kokonaisvaikutelma on keveämpi. Kokeile erilaisia sisustusratkaisuja virtuaalisesti sovelluksen avulla ennen ostoksille lähtöä.

5. Lisää tilaa olohuoneeseen säilytyslaatikon avulla

Ylimääräinen säilytyslaatikko tai siirrettävä säilytystaso on toimiva ratkaisu etenkin silloin, jos sinulla on jokin harrastus, jota teet olohuoneessa. Säilytyslaatikkoon voit laittaa esimerkiksi neuletöiden langat ja puikot, ja sujauttaa laatikon sitten sohvan tai tv-tason alle. Erilliselle säilytystasolle voit jättää keskeneräisen palapelin: nosta taso pöydälle, kun jatkat jälleen kokoamista.

6. Karsiminen on fiksuin, mutta monesti vaikein keino

Tavaran karsiminen olisi tietysti pitkällä aikavälillä järkevin tapa saada olohuoneeseen lisää tilaa, mutta karsiminen ei ole aina helppoa. Moniin esineisiin liittyy muistoja ja huonekaluista voi olla vaikea päästä eroon.

Karsimista voi kuitenkin tehdä vähän kerrallaan. Onko olohuoneessa esimerkiksi jokin pöytä, jolla ei oikein ole käyttötarkoitusta? Kerääntyykö nojatuoliin aina vaatekasa? Nämä ovat merkkejä siitä, että olohuoneessa on ylimääräisiä huonekaluja, joista luopuminen toisi lisää tilaa.

Pienempien esineiden kohdalla voit tehdä karsintaa kahden kysymyksen avulla. Kysy ensin, onko esine tarpeellinen tai tärkeä. Jos vastaus on ei, luovu esineestä. Jos vastaus on kyllä, mieti sen jälkeen, onko esineen säilytyspaikan oltava nimenomaan olohuoneessa. Pyri säilyttämään esineet lähellä paikkaa, jossa niitä on tarkoitus käyttää.

7. Jos muu ei auta, niin huijaa lisää tilaa olohuoneeseen

Jos olohuoneen kalustus on kunnossa, säilytystilaa ei saa enempää, eikä tavaramäärää voi karsia, voit huijata huoneeseen lisää tilaa. Tietyt sisustusratkaisut saavat huoneen näyttämään todellista suuremmalta.

Korvaa olohuoneen tumma matto ja muut tekstiilit vaaleilla sävyillä. Vaihda verhoiksi ohuet läpikuultavat verhot, jotka päästävät valoa huoneeseen. Voit kokeilla lisätä tilan tuntua myös peilien avulla.

Ratkaisut olohuoneen järjestykseen ja sisustukseen löytyvät Hobby Hallin valikoimasta. Voit tilata huonekalut, säilytys- ja siivoustarvikkeet, tekstiilit sekä sisustusesineet helposti ja nopeasti samasta verkkokaupasta.