30 päivän haaste: vahvempi keskivartalo kuukaudessa

Vahva keskivartalo on olennaisen tärkeä yleisen kunnon ja päivittäisen jaksamisen kannalta. Vahvat vatsalihakset ovat muutakin kuin vain unelmien six-pack. Keskivartalonlihakset, joihin kuuluvat vatsalihakset, vinot lihakset ja alaselkä, ovat ratkaisevassa asemassa yleisen terveydentilasi ja fyysisen suorituskykysi kannalta.

Vahva keskivartalo antaa vakautta selkärangalle, mikä voi ehkäistä selkäkipuja ja parantaa ryhtiä. Vahvat lihakset parantavat myös tasapainoa, mikä parantaa suorituskykyäsi kaikissa fyysisissä toiminnoissa jokapäiväisistä askareista urheiluun.

Yksinkertainen vatsalihasharjoitteluhaaste

Tämä vatsatreenihaaste on suunniteltu yksinkertaiseksi mutta tehokkaaksi, ja se sopii kaikille kuntotasoille. Rutiiniin kuuluu kolme harjoitusta, jotka kohdistuvat ytimen eri alueisiin, mikä takaa monipuolisen harjoittelun.

1. Lankku:

Aloita nelinkontin ja laske sitten kyynärvarret maahan pitäen vartalo suorassa linjassa päästä kantapäihin. Pidä tämä asento 30 sekuntia.

2. Polkupyöräliike

Asetu selinmakuulle, aseta kädet pään taakse. Nosta jalat koukkuun lantion yläpuolelle. Nosta hartioita hieman ilmaan ja kierrä vartaloasi tuoden oikea kyynärpää kohti vasenta polvea, ja suorista samalla oikea jalka. Toista sen jälkeen liike toiselle puolelle. Tee tätä 30 sekunnin ajan.

3. Vatsarutistus:

Asetu selinmakuulle polvet koukussa ja jalat lantion levyisinä lattialla. Jos haluat lisää haastetta, voit tehdä tämän myös vatsalihaspenkillä (linkki: https://gorillasports.fi/vatsalihaslaitteet ). Aseta kädet pään taakse, vedä vatsalihaksia kevyesti sisäänpäin, käyristy ylös ja eteenpäin niin, että pää, niska ja lapaluut kohoavat irti lattiasta. Palaa alkuasentoon hitaasti. Suorita liikettä 30 sekunnin ajan.

Suorita nämä harjoitukset peräkkäin siten, että välissä ei ole juurikaan lepoa. Lepää kaikkien kolmen harjoituksen jälkeen minuutin ajan. Näin saat yhden kierroksen valmiiksi. Tavoitteena on tehdä yhteensä 3 kierrosta.

Suorita tämä vatsalihasten harjoitusohjelma seuraavien 30 päivän ajan joka päivä. Kun voimasi paranee, lisää kunkin harjoituksen kestoa 5 sekunnilla viikoittain.

Muista, että keskivartalon treenaaminen on muutakin kuin pelkkää estetiikkaa. Tämä yksinkertainen vatsalihashaaste auttaa parantamaan ryhtiä sekä yleistä kuntoasi, ja sitä myöten jaksamista arjessa.

Lisää vinkkejä treeneihin ja treenilaitteet näihinkin harjoituksiin saat Gorilla Sportsin verkkokaupasta (linkki: https://gorillasports.fi/ ).